Over mij

Mijn missie is om jou gezond, fit, happy en energiek door het leven te laten gaan!

 

Hoi, ik ben Tessa Koopen. Ik ben mij, na de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam, gaan specialiseren in natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. Als orthomoleculair voedingsspecialist werk ik op een holistische manier. Dit betekent dat ik naar de totale persoon en leefstijl kijk, met inbegrip van jouw persoonlijke situatie, voeding, slaap, stress en beweging.

 

Vanuit zowel mijn persoonlijke als professionele ervaring ontstond Dieetlab. Ik heb zelf ondervonden wat voor een grote invloed voeding op je gezondheid kan hebben. Ook heb ik dit bij veel andere mensen in mijn persoonlijke en professionele omgeving gezien.

 

Bij Dieetlab werk ik met voedingsadvies naar aanleiding van laboratoriumonderzoek. Op deze manier kan ik jouw gezondheidstoestand en evt. klachten meetbaar maken: we kunnen kijken of er een disbalans is in je maag-darmflora, of je last hebt van een voedselovergevoeligheid, of er een disbalans is in je hormonale systeem of dat je een vitamine/mineralentekort hebt. Dit zijn allemaal factoren welke van grote invloed zijn op jouw gezondheid.

 

Het voedingsadvies wat ik je geef wordt overzichtelijk weergeven in een ingebonden boekje. Ik zie vaak (en heb ook zelf ervaren) dat adviezen door gezondheidsprofessionals niet goed / lastig worden opgevolgd omdat het niet (goed) wordt opgeschreven door jou als cliënt, of omdat je als cliënt juist veel te veel informatie mee krijgt. Bij mij hoef je het advies dus zelf allemaal niet te noteren waardoor je de helft vergeet (je mag natuurlijk persoonlijke aantekeningen maken waar je wilt). Ook krijg je geen ellelange teksten mee. Wat krijg je wel? Een duidelijk, overzichtelijk, tastbaar boekje met al jouw adviezen weergeven. Het voedingsadvies wordt gebaseerd op de uitslagen van het labonderzoek en jouw wensen & doelen. Dit maakt dat het zo goed als mogelijk bij je past.

 

Door mijn ervaring als productadviseur en kwaliteitsmanager bij een groot voedingssupplementen bedrijf, kan ik je gericht en kritisch adviseren over wat je wel of niet nodig hebt met betrekking tot voedingssupplementen. Deze kennis en ervaring komen mij goed van pas bij het begeleiden van cliënten vandaag de dag, het geeft mij een rijke toolbox die ik kan inzetten om jou te helpen.

 

Zoals al eerder genoemd weet ik door eigen ervaring hoe het is om met je gezondheid te worstelen, hierdoor kan ik mij goed inleven in anderen. Als kind had ik veel last van eczeem, dit bleek voeding gerelateerd te zijn en geadviseerd werd om mijn voedingspatroon aan te passen. Dit in combinatie met enkele supplementen. Dit heeft enorm geholpen, ik was binnen korte tijd klachtenvrij. Later ben ik door bewust en eerlijk naar mijzelf te kijken en mijn keuzes te maken vanuit liefde, door een hele nare periode gekomen (een burn-out). Ik weet dus hoe het is om jezelf in de weg te zitten met gewoontes die eigenlijk niet zo goed voor je zijn en hoe lastig het kan zijn om die gewoontes te veranderen. Verandering en het doorbreken van patronen gaat vaak niet van de ene op de andere dag, maar door bewust en liefdevol naar je zelf te kijken kun je hier stappen in zetten. En vaak leveren slechts enkele stappen al heel veel winst op. Soms mis je simpelweg gewoon de kennis, hulpmiddelen, inzichten, of heb je iemand nodig die je sturing en professionele support kan bieden. Deze ervaring maakt dat ik mij goed kan inleven in mijn cliënten wanneer zij hun huidige voedingspatroon willen aanpassen.