Tarieven & laboratoriumonderzoek

Intakepakket basis

€195 (excl. labonderzoek)

 

INTAKE & LABORATORIUMONDERZOEK
– Intakegesprek (ca. 60 min) & e
vt. bloed afnemen voor laboratoriumonderzoek naar keuze


UITWERKEN VOEDINGSADVIES
– Uitgebreid adviesrapport


VERVOLGCONSULT
– Bespreken advies (ca. 30 min)

 

Intakepakket uitgebreid

€295 (excl. labonderzoek)

 

INTAKE & LABORATORIUMONDERZOEK
– Intakegesprek (ca. 75 min) & e
vt. bloed afnemen voor laboratoriumonderzoek naar keuze


UITWERKEN VOEDINGSADVIES
– Uitgebreid adviesrapport


VERVOLGCONSULT
– Bespreken advies (ca. 30-40 min)

 

Los consult

€60 per uur (excl. labonderzoek)


– Advies op basis van uurtarief

 Bovenstaande intakepakketten zijn excl. de prijzen voor eventueel bloed- of ander laboratoriumonderzoek, zie voor deze prijzen onderstaande: 

 

 

Tarieven bloed- en ander laboratoriumonderzoek


Voedselovergevoeligheidsonderzoek
Bloedonderzoek waarbij heel uitgebreid gescreend wordt op een mogelijk aanwezige voedselovergevoeligheid (IgG-allergie).

– Test op 40 verschillende voedingsmiddelen €162

– Test op 88 verschillende voedingsmiddelen €230

 

Maag & darmonderzoeken
Onderzoek van de ontlasting met o.a. microbiologische (bacteriële) analyse, met beoordeling van het spijsverteringsvermogen/capaciteit, conditie en functie darmslijmvlies en het darmgeassocieerde immuunsysteem
– Basistest darm €216,25
– Basistest darm incl. bacterieanalyse maag €259
– Basistest darm incl. parasietenanalyse & bacterieanalyse maag €340
– Zeer uitgebreide test darm incl. parasietenanalyse & bacterieanalyse maag €440

 

Onderzoek darmpermeabiliteit & intolerantie
Uitgebreid onderzoek darmpermeabiliteit & o.a. lactose-intolerantie €200

 

Histamine-intolerantie onderzoek
Bloed- in combinatie met urineonderzoek naar een histamine-intolerantie €145

 

Onderzoek naar vitamine en mineralentekorten
– Screen: Vitamine B12, vitamine D, ijzer, magnesium en zink €160
– Uitgebreid onderzoek: vitamine B12, vitamine D, magnesium, vitamine K en foliumzuur, ijzer, zink en jodium €230
– Extra uitgebreid onderzoek: vitamine B1 en B6, vitamine A, vitamine E, Co-enzym Q10, vitamine B12, vitamine D, magnesium, vitamine K en foliumzuur, ijzer, zink en jodium €310
– Speciaal voor mensen met een (hoofdzakelijk) plantaardig eetpatroon: vitamine D, ijzer, magnesium, vitamine B12, zink en jodium €190

 

Indien nodig zijn er losse vitamine en mineralen testen (zoals bijvoorbeeld enkel vitamine D of B12) beschikbaar om toe te voegen aan alle boven- en onderstaande pakketten. Variërend kost een losse vitamine/mineralen test tussen de €25 en €50. 

 

Algemene gezondheidscheck
Vitamine B12 en vitamine D, cholesterolmetabolisme (‘verhoogd cholesterol’), bloedsuikermetabolisme €137

 

Hormoon- en neurotransmitter onderzoek
– Hormoonprofiel man €130
– Hormoonprofiel vrouw €130
– Onderzoek oestrogeendominantie €185
– Hormoonanalyse menopauze €130
– Neurotransmitter profiel €175

 

 

 

 

Veelvoorkomende vragen over bloed- en ander laboratoriumonderzoek:

 

Welk intakepakket en welk bloed- of ander laboratoriumonderzoek is geschikt voor mij?
De intakepakketten en laboratoriumonderzoeken zijn flexibel met elkaar te combineren, ze zitten niet bij elkaar in één pakket. Bewust heb ik geen “standaard” one-fits-all pakketten bij een specifieke aandoening of hulpvraag. Dit aangezien niet iedere cliënt met een vergelijkbare hulpvraag (zoals bijvoorbeeld maag- en/of darmklachten, huidklachten en/of afvallen), hetzelfde totale klachten- en symptomenpatroon heeft. Er is daarom geen ‘standaardpakket’ aan laboratoriumonderzoek en behandeling voor ieder mens met een bepaalde overeenkomende klacht. Iedere client, ook met een vergelijkbare hulpvraag, verschilt vaak net weer een beetje van een ander. Natuurlijk ook met veel overeenkomsten, echter de verschillen maken dat er keer op keer weer een individuele benadering nodig is en ik dus per individu kijk en bespreek wat er nodig is aan laboratoriumonderzoek en behandeling.

Tijdens het intakegesprek bespreken we daarom eerst uitgebreid jouw gezondheid, klachten en hulpvraag, ik vraag daarbij veel informatie uit, om zo tot een volledig en duidelijk beeld te komen. In overleg met jou bespreek ik welk laboratoriumonderzoek wenselijk en passend zou zijn. Je hebt hier van te voren zelf vast al een bepaald idee bij, vaak klopt dit ook. Tijdens het intakegesprek bespreken we verder ook welk intakepakket het meest bij jou zou passen.

 

Wordt het bloedprikken uitgevoerd via een vingerprik (capillair) of via een ader in de arm (veneus)?
Ik werk met capillair bloedprikken (bloedprikken d.m.v. een vingerprik), via een medisch erkend en gecertificeerd laboratorium welke gespecialiseerd is in voedingsgeneeskunde. Dit laboratorium maakt gebruik van een innovatieve methode voor medisch laboratoriumonderzoek, waarbij bloed niet meer afgenomen hoeft te worden uit een ader in de arm, maar via capillaire bloedafname. Deze methode van capillaire bloedafname (vingerprik) is, mede door dit laboratorium, uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en is een betrouwbare goed gevalideerde methode welke volledig gelijkwaardige resultaten weergeeft als via de methode van veneus prikken (ader in de arm).

 

Bij deze methode van capillaire bloedafname (vingerprik) wordt gebruik gemaakt van een microtube met houdbaarheidsmedium, hierin wordt een kleine hoeveelheid bloed verzameld. Direct na afname wordt het bloed gecentrifugeerd, dit gebeurt bij mij op locatie. In dit gestabiliseerde plasma wordt het bloed opgestuurd naar het laboratorium, waar het onderzocht en geanalyseerd wordt door een medisch klinisch chemicus.